x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul ministru francez de Interne, despre ţigani: O minoritate "foarte criminogenă", de o infracţionalitate "extrem de crudă"

Fostul ministru francez de Interne, despre ţigani: O minoritate "foarte criminogenă", de o infracţionalitate "extrem de crudă"

13 Sep 2012   •   12:13
Fostul ministru francez de Interne, despre ţigani: O minoritate "foarte criminogenă", de o infracţionalitate "extrem de crudă"

Claude Gueant a declarat, pentru Canal +, ca nu trebuie incitate minoritati "foarte criminogene", de origine romana sau bulgara, sa se stabileasca in Franta, scrie Le Figaro. Despre prelungirea politicii sale de catre Manuel Valls, Gueant a spus ca exista o "continuitate in vorbe" si ca trebuie "adoptat un anumit realism".

Fostul ministru Claude Gueant a declarat ca nu fooseste cuvantul "romi" explicand ca nu vrea sa faca "distrinctii etnice".

"Nu il folosesc niciodata, am spus intotdeauna persoane de nationalitate romana si bulgara, eu nu fac disctinctii etnice. Sa aplicam si noi deciziile justitiei", a adaugat Gueant. "Dar sa nu incitam la stabilirea lor in teritoriu. Noi stim ca sunt minoritati foarte criminogene (care genereaza o crima sau favorizeaza producerea ei - n.r.), de o infractionalitate extrem de cruda de altfel, deoarece folosesc mult copiii", a argumentat fostul ministru, care a mai spus ca singura solutie in problema tiganilor este "sa descurajam venirea acestor persoane si sa le trimitem acasa".

×