x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul președinte american George H.W. Bush, internat în spital

Fostul președinte american George H.W. Bush, internat în spital

16 Iul 2015   •   08:10
Fostul președinte american George H.W. Bush, internat în spital

Fostul președinte american George H.W. Bush a fost internat în spital miercuri după ce a căzut și și-a fracturat o vertebră cervicală, a anunțat postul de televiziune CNN, preluat de AFP.

Fractura nu pune în pericol viața lui George H.W. Bush, aflat într-o situație stabilă, potrivit CNN, citându-l pe purtătorul de cuvânt al acestuia, Jim McGrath.

În vârstă de 91 de ani, fostul președinte, care a căzut miercuri dimineață la locuința sa din Kennebunkport (statul Maine, nord-est), primește îngrijiri la spitalul din orașul Portland, situat la aproximativ 30 de kilometri depărtare, a precizat CNN.

"Nu ne așteptăm la o perioadă lungă de internare" în spital, a declarat Jim McGrath pentru canalul de știri.

George H.W. Bush, cel mai în vârstă dintre cei patru foști președinți americani încă în viață, utilizează un scaun rulant și a părut slăbit la ultimele sale apariții publice.

În decembrie, cel de-al 41-lea președinte al SUA a fost internat la un spital din Texas (sud) pentru probleme respiratorii. În noiembrie 2012, o bronșită l-a obligat să petreacă două luni într-un salon al aceleiași instituții medicale.

Bush-senior, patriarhul uneia dintre cele mai importante dinastii politice din Statele Unite, este tatăl fostului președinte George W. Bush.

Al doilea fiu, Jeb, s-a lansat recent în curs pentru Casa Albă în perspectiva prezidențialelor din 2016, declarându-se candidat la învestitura republicană.  

Sursa Agerpres

×
Subiecte în articol: George H.W. Bush