x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Frații Kouachi - trimiși de Al Qaida. Amedy Coulibaly aparținea grupării jihadiste Stat Islamic - presă

Frații Kouachi - trimiși de Al Qaida. Amedy Coulibaly aparținea grupării jihadiste Stat Islamic - presă

09 Ian 2015   •   21:14
Frații Kouachi - trimiși de Al Qaida. Amedy Coulibaly aparținea grupării jihadiste Stat Islamic - presă

Unul dintre teroriştii care au comis masacrul de miercuri de la Charlie Hebdo soldat cu 12 morţi, Cherif Kouachi, a declarat că a fost trimis şi finanţat de Al Qaida din Yemen, în timp ce autorul luării de ostatici vineri de la magazinul evreiesc din Paris a spus că se supune grupării radicale islamiste Statul Islamic, informează Xinhua şi EFE.

Cherif Kouachi a sunat vineri dimineaţă la postul de televiziune francez BFMTV, imediat după ce, împreună cu fratele său Said, au luat un ostatic şi s-au adăpostit într-o tipografie din localitatea Dammartin-en-Goële, la circa 20 km de aeroportul Roissy - Charles de Gaulle. Postul francez de televiziune a menţionat că nu a difuzat acest mesaj deoarece nu a vrut să interfereze cu operaţiunile forţelor de securitate, scrie Xinhua.

Totodată, autorul luării de ostatici din magazinul evreiesc din Paris, Amedy Coulibaly, a sunat la acelaşi post de televiziune, cu puţin înainte de a fi ucis de forţele de intervenţie, şi a declarat că se supune 'califului Statului Islamic', Abu Bakr al Bagdadi, informează EFE.

Potrivit Xinhua, care citează informaţii difuzate de BFMTV, Coulibaly ar mai fi spus că luarea de ostatici de la Porte de Vincennes a fost 'sincronizată' cu operaţiunea fraţilor Kouachi. 'Ne-am sincronizat operaţiunile. Am sincronizat doar începutul,... când au început la Charlie Hebdo, am început şi eu cu ofiţerii de poliţie', a spus Coulibaly, citat de France Presse.

×