x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa a acuzat România că nu depune suficiente eforturi pentru a integra romii

Franţa a acuzat România că nu depune suficiente eforturi pentru a integra romii

01 Sep 2010   •   00:00

Franţa, care şi-a apărat, marţi, în faţa Comisiei Europene, acţiunile împotriva romilor, a acuzat România că nu depune suficiente eforturi pentru a integra membrii acestei minorităţi, relatează New York Times, în ediţia electronică.Ministrul francez al Imigraţiei, Eric Besson, şi secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, au mers marţi la Bruxelles pentru a apăra politica Parisului în materie de securitate, care include repatrierea romilor aflaţi în situaţie ilegală.

Oficialii europeni s-au întâlnit de asemenea cu reprezentanţi ai României, care au ridicat semne de întrebare cu privire la expulzări. Conform Mediafax, Comisia Europeană urmează să prezinte un raport preliminar asupra acestei probleme în decurs de două zile.

Oficialii francezi au reiterat marţi că politica Parisului este conformă legilor franceze şi europene şi nu e discriminatorie. În plus, Lellouche a criticat marţi Guvernul român, afirmând că a cheltuit doar 0,4 la sută din cele cinci miliarde de dolari pe care le primeşte anual de la UE pentru integrarea minorităţii rome.

Lellouche a cerut de asemenea Guvernului român să prezinte un plan care să includă un calendar pentru o mai bună integrare şi care să se concentreze pe educaţie, locuinţe, sănătate şi instruire.

×
Subiecte în articol: diaspora