x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa deschide un spital de campanie la Port-au-Prince

Franţa deschide un spital de campanie la Port-au-Prince

19 Ian 2010   •   00:00

Un spital de campanie francez cu 50 de paturi funcţionează de luni la Port-au-Prince, oraş devastat de cutremurul de la 12 ianuarie, relatează AFP.



Spitalul, sosit duminică seara, a fost instalat în cadrul unui liceu francez de personalul Securităţii Civile din Brignoles (sudul Franţei) şi Nogent (periferia pariziană). Doisprezece medici, între care un chirurg şi doi anestezişti, dar şi 70 de membri din cadrul personalului spitalicesc au fost trimişi pentru a trata o medie de 250 de răniţi pe zi, a declarat ambasadorul Franţei în Haiti, Didier Le Bret.

Spitalul, arată Mediafax, conţine o sală de operaţii, unde pot avea loc între 20 şi 25 de amputaţii pe zi, dar şi instrumentar pentru efectuarea de radiografii şi ecografii.

Condiţiile în spitalele din Port-au-Prince continuă să fie extrem de precare, în pofida sosirii de personal şi echipamente medicale. Organizaţia Medecins sans frontieres (MSF) urmează să instaleze marţi un spital de campanie în cartierul de periferie Carrefour.

În timpul cutremurului au fost rănite 250.000 de persoane, iar alte 1,5 milioane de persoane au rămas fără adăpost. Aproximativ 70.000 de cadavre au fost înhumate în gropi comune. Forţele americane apreciază că numărul morţilor ar putea fi de 200.000.

×
Subiecte în articol: externe