x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franța NU impune un nou lockdown populației din cauza valului 5 al pandemiei de COVID-19

Franța NU impune un nou lockdown populației din cauza valului 5 al pandemiei de COVID-19

25 Noi 2021   •   16:29
Franța NU impune un nou lockdown populației din cauza valului 5 al pandemiei de COVID-19

Prin comparație cu alte state UE care au decis un nou lockdown pentru populație, Franța nu vrea să impună noi restricții din cauza celui de-al 5-lea val al infecțiilor cu COVID-19, anunță ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, citat de AFP.

"Vom putea trece peste acest val fără să recurgem la mijloacele cele mai coercitive care au fost impuse de ţările vecine Franţei. Nu va exista nicio închidere anticipată a centrelor comerciale şi nici restricţii impuse deplasării persoanelor", a afirmat acesta.

El a mai spus că doza boostere va fi administrată tuturor adulţilor după cinci luni de la cea de-a doua doză, începând de sâmbătă, 27 noiembrie.
"Practic, doza de supra-rapel vizează 25 milioane de francezi, dintre care 6 milioane deja au primit booster-ul, astfel încât mai rămân 19 milioane de francezi eligibili pentru cea de-a treia doză. Prin urmare îi îndemnăm să se vaccineze în următoarele două luni", a spus demnitarul.

Totodată, la începutul săptămânii viitoare se impune din nou obligativitatea măștii de protecție în locurile publice din interior. Și la evenimentele în aer liber va fi impusă această măsură, precum târgurile de Crăciun. 

Testele PCR negative vor avea valabiliitate doar de 24 de ore, în loc de 72 de ore în prezent. 

Persoanele de peste 18 ani vor trebui să facă dovada vaccinării din 15 ianuarie 2022 cu doza de rapel, administrată la 7 luni de la vaccinarea inițială. 
"Din 15 decembrie, certificatul verde pentru cei de peste 65 de ani nu va mai fi valabil, dacă nu este inclusă şi cea de-a treia doză, sau dacă nu au trecut prin boală", a spus Olivier Veran.

Autorităţile franceze cercetează posibilitatea vaccinării anti COVID-19 a copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani, dar nu înainte de 2022.

 

×
Subiecte în articol: franta COVID