x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franța renunță la restricțiile anti COVID-19. Masca de protecție și certificatul de vaccinare nu mai sunt necesare

Franța renunță la restricțiile anti COVID-19. Masca de protecție și certificatul de vaccinare nu mai sunt necesare

03 Mar 2022   •   17:50
Franța renunță la restricțiile anti COVID-19. Masca de protecție și certificatul de vaccinare nu mai sunt necesare

Franța renunță  la purtarea măștii de protecție împotriva virusului SARS-CoV-2 în toate spațiile, cu excepția transportului în comun, și la certificatul de vaccinare din 14 martie, anunță premierul Jean Castex, citat de AFP.

"Situaţia sanitară se îmbunătăţeşte graţie eforturilor noastre colective, a măsurilor pe care le-am luat. Condiţiile sunt întrunite pentru o nouă etapă de relaxare a măsurilor. Începând de luni, 14 martie, vom suspenda obligativitatea paşaportului de vaccinare peste tot unde acesta se aplică", a spus acesta. 

Certificatul de vaccinare va fi menținut în unitățile medicale și în azilurile de vârstnici. 

"Purtarea măştii sanitare va rămâne obligatorie în transportul colectiv al pasagerilor, ţinând cont de condiţiile de transport. Certificatul de  vaccinare se menține în unităţile medicale, aziluri pentru vârstnici, stabilimente care găzduiesc persoane cu handicap şi care sunt deosebit de fragile, precum și bligativitatea de vaccinare pentru personalul medical", a explicat premierul.

Infecțiile cu COVID-19 sunt în continuă scădere.

 

×
Subiecte în articol: franta COVID restricţii