x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franța și Ucraina vor semna în curând un acord de securitate: "În zilele următoare vom da cifre cu privire la ajutorul militar și civil"

Franța și Ucraina vor semna în curând un acord de securitate: "În zilele următoare vom da cifre cu privire la ajutorul militar și civil"

de Redacția Jurnalul    |    15 Feb 2024   •   00:20
Franța și Ucraina vor semna în curând un acord de securitate: "În zilele următoare vom da cifre cu privire la ajutorul militar și civil"
Sursa foto: Hepta

Franța și Ucraina vor semna, în curând, un acord privind angajamente de securitate, a declarat miercuri ministrul francez de Externe, Stephane Sejourne.

Președintele francez Emmanuel Macron era așteptat să finalizeze un acord de securitate în Ucraina în această lună, dar a amânat călătoria din motive de securitate, notează Reuters.

În timp ce Kievul încearcă să devină membru NATO și luptă împotriva invaziei rusești de doi ani, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ar putea încheia asigurări de securitate cu Franța și Germania în cursul acestei săptămâni, după ce a început discuțiile în iulie, relevă sursa citată.

Acordul francez ar urma să contureze cadrul pentru ajutor umanitar și financiar pe termen lung, sprijin pentru reconstrucție și asistență militară. Potrivit a doi diplomați care au legături cu aceste tratative, Franța ar urma să anunțe un fond de 200 de milioane de euro pentru proiecte civile care vor fi realizate de companii franceze.

"În zilele următoare vom da cifre și vă vom oferi transparență cu privire la ajutorul militar și civil", a declarat Sejourne. El nu a precizat dacă se referea la ajutorul din cadrul acordului sau la sprijinul general al Franței pentru Ucraina.

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: franta ucraina acord