x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fraţii Galevi, doi dintre liderii mafiei bulgare, s-ar ascunde în România

Fraţii Galevi, doi dintre liderii mafiei bulgare, s-ar ascunde în România

25 Mar 2014   •   15:28
Fraţii Galevi, doi dintre liderii mafiei bulgare, s-ar ascunde în România

Serviciile secrete bulgare au primit informaţii conform cărora vestiţii 'fraţi Galevi' se ascund în România, titrează marţi pe prima pagină tabloidul sofiot Telegraph, citând surse apropiate de anchetă.

În anul 2012, Plamen Galev şi Anghel Hristov, cunoscuţi sub numele de 'fraţii Galevi', au primit 7 şi, respectiv, 5 ani de închisoare în cadrul unui proces penal în care erau acuzaţi de participare la reţele de crimă organizată, şantaj şi provocare de vătămări corporale.

'Fraţii Galevi' au reuşit să fugă înainte ca poliţiştii să ajungă la locuinţa lor ca să-i ducă la închisoare. Cazul a fost abordat şi în raportul pe justiţie din 2012 al Comisiei Europene, Bruxellesul comentând că fuga celor doi criminali este 'un mare eşec al sistemului'.

Potrivit surselor citate, Galev şi Hristov, care nu sunt fraţi, dar sunt numiţi aşa pentru că apăreau mereu împreună, se află în zona Carpaţilor şi ţin legătura cu rudele lor prin intermediul unui avocat.

Alt tabloid bulgăresc, Show, susţine această versiune adăugând că cei doi locuiesc într-o casă de lux în Carpaţi. După acte, locuinţa aparţine unui şomer român. Serviciile bulgăreşti au aflat unde se ascund cei doi, în ultimele zile, când în Dupniţa (sudul Bulgariei), oraşul natal al 'fraţilor', a fost ucis fostul bodyguard de al lor, Nikolai Radev. Cel din urmă a fost unul dintre cei mai fideli angajaţi ai fraţilor şi a fost ucis recent de tatăl şi fraţii unei tinere din oraş care nu-i împărtăşea sentimentele. Potrivit ziarului, Galevi ar fi sunat la Dupniţa să se intereseze de moartea bodyguardului lor, iar convorbirea a fost interceptată de serviciile secrete, care au aflat astfel unde se ascund cei doi.

Nu este exclus însă ca aceste informaţii să fie înşelătoare şi să fie menite să-i îndrepte pe poliţişti într-o direcţie greşită, comentează ziarul.

×