x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fritzl schimbă strategia

Fritzl schimbă strategia

19 Mar 2009   •   00:00

"Monstrul din beci", care şi-a sechestrat şi violat fiica vreme de 24 de ani, şi-a schimbat strategia de apărare şi a pledat vinovat în toate acuzaţiile care i se aduc.



Ieri, în cursul celei de-a treia zile a procesului Josef Fritzl (foto) şi-a asumat responsabilitatea pentru moartea unuia dintre copiii născuţi din incestul comis cu fiica sa, Elisabeth, şi pentru ţinerea în sclavie a fetei şi a trei dintre copiii lor, transmite BBC. Fritzl a spus că şi-a modificat pledoaria după ce a văzut mărturia înregistrată a lui Elisabeth. Avocatul Rudolf Mayer a prins din zbor ocazia de a "umaniza" imaginea clientului său, declarând că spusele femeii l-au impresionat profund pe Fritzl şi i-au deschis ochii, pentru prima oară, asupra impactului faptelor sale.

Tot ieri s-a discutat despre oportunitatea închiderii tatălui incestuos într-o instituţie pentru bolnavii psihic. O recomandare în acest sens a venit din partea doctorului Adelheid Kastner, care a spus că, în lipsa unui tratament adecvat, există riscul ca Josef Fritzl să recidiveze, întrucât este o persoană care doreşte, mai presus de orice, să-i controleze pe ceilalţi.

×
Subiecte în articol: externe