x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Funeralii scumpe pentru fostul premier nipon Shinzo Abe

Funeralii scumpe pentru fostul premier nipon Shinzo Abe

25 Aug 2022   •   17:25
Funeralii scumpe pentru fostul premier nipon Shinzo Abe

Funeraliile de stat pentru înmormântarea fostului premier nipon Shinzo Abe vor costa peste 1,8 milioane de euro. Aceasta va avea loc pe 27 septembrie și vor participa circa 6.400 de persoane, scrie EFE.

Va  fi închiriat stationul Nippon Budokan din Tokyo și vor fi luate măsuri sanitare anti COVID-19. 

Banii nu includ însă plata asigurării securității evenimentului. Sumele provin din fondurile de rezervă ale guvenului pentru anul fiscal 2022.

Dar finanțarea funeraliilor din bani publici este criticată de opoziție și de populație, care consideră că sunt prea scumpe față de a altor înalți demnitari și care nu au fost alocați din bugetul de stat. 

Printre participanții la eveniment sunt președintele francez Emmanuel Macron, vicepreședina SUA, Kamala Harris, ex-președintele american Barack Obama. 

Familia lui Shinzo Abe a organizat funeralii private, în luna iulie, la templul budist Zojoji din Tokyo, unde au fost prezente mii de persoane, membri ai Partidul Liber Democrat al fostului premier ,ai opoziţiei şi diplomaţi.

Shinzo Abe avea 67 de ani când a fost împușcat pe 8 iulie 2022, în timpul unei campanii electorale într-o gară din orașul Nara, vestul Japoniei. 

 

×
Subiecte în articol: Shinzo Abe