x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Furia musulmanilor capătă proporţii îngrijorătoare. Mahomedanii din toată lumea, chemaţi să iasă în stradă

Furia musulmanilor capătă proporţii îngrijorătoare. Mahomedanii din toată lumea, chemaţi să iasă în stradă

17 Sep 2012   •   06:06
Furia musulmanilor capătă proporţii îngrijorătoare. Mahomedanii din toată lumea, chemaţi să iasă în stradă

Protestele fata de filmul care-l jigneste pe profetul Mahomed ar putea deveni si mai violente. In Liban, liderul gruparii radicale siite Hezbollah i-a chemat pe musulmanii din toata lumea sa iasa in strada. In Pakistan, un mars de protest a degenerat in ciocniri cu fortele de ordine. Cel putin doi oameni au murit si cateva zeci au fost raniti.

Politia pakistaneza a intervenit in forta dupa ce cateva sute de manifestanti au doborat o bariera care proteja consulatul american din Karachi. Fortele de ordine au tras focuri de avertisment pentru a-i respinge pe demonstrantii furiosi, care aruncau cu pietre si caramizi.

Potrivit antena3.ro, demonstratii de mai mica amploare au avut loc in alte orase din Pakistan. Protestatarii au incendiat drapele americane si au cerut boicotarea produselor din Statele Unite.

Steagul american a fost incendiat si in Turcia, iar la Londra, aproape o mie de musulmani au scandat lozinci ostile in fata ambasadei Statelor Unite.

Actiunile de protest ar putea lua, din nou, amploare daca musulmanii vor urma chemarea seicului Nasrallah, liderul miscarii libaneze Hezbollah. Acesta i-a indemnat "sa-si strige mania in fata intregii lumi".

Revoltele au inceput marti, cand ambasadorul american si trei colegi ai sai au fost ucisi intr-un atac asupra consulatului din orasul libian Benghazi. In zilele urmatoare, cel putin 11 demonstranti si-au pierdut viata in diferite tari arabe.

Autoritatile libiene considera ca atacul de la Benghazi a fost planuit dinainte, cu participarea unor militanti islamisti straini. Pe internet a fost postata, ieri, o inregistrare care pretinde ca arata cum manifestantii patrunsi in consulat au incercat sa-l salveze pe ambasador.

×
Subiecte în articol: strada musulmani furie