x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Furie într-o comunitate britanică, după ce trei hoţi români, care au devastat o biserică, au fost eliberaţi condiţionat

Furie într-o comunitate britanică, după ce trei hoţi români, care au devastat o biserică, au fost eliberaţi condiţionat

03 Mar 2012   •   07:18
Furie într-o comunitate britanică, după ce trei hoţi români, care au devastat o biserică, au fost eliberaţi condiţionat

Locuitorii si politia dintr-o localitate britanica din comitatul Leicestershire sunt furiosi in urma pedepsei prea indulgente primita de trei hoti romani care au furat plumb in valoare de 50.000 de lire sterline de pe acoperisul bisericii St. Mary din localitate, ce dateaza din secolul XIII.

Romanii Florin Stan, in varsta de 24 de ani, Vergil Stan, in varsta de 51 de ani, si Nicolae Birsan, in varsta de 26 de ani, au intrat in biserica in doua nopti consecutive luna trecuta si au sustras o cantitate uriasa de plumb, relateaza Daily Mail.

Gratie camerelor de luat vederi si vigilentei paznicului bisericii si politiei, ei au fost arestati in ziua urmatoare. Toti si-au recunoscut vinovatia in fata magistratilor din Hinckley, comitatul Leicestershire.

Cu toate acestea, romanii au fost eliberati conditionat, ei urmand sa ispaseasca o pedeapsa de 12 luni in cadrul comunitatii (comunity orders) si sa efectueze 55 de ore de munca in folosul comunitatii.

Noaptea trecuta, furia a cuprins comunitatea locala, care sustine ca pedeapsa data hotilor incurajeaza astfel de fapte. "Aceasta pedeapsa este deplorabila pentru ca rareori capturam astfel de infractori", a declarat David Bill, un politist din Leicestershire.

"Noi am reusit sa arestam trei barbati care au recunoscut pagubele produse unei biserici frumoase, iar magistratii au ratat oportunitatea de a transmite un mesaj clar ca astfel de infractiuni nu vor mai fi tolerate", a mai spus Bill, care i-a invitat pe magistrati sa discute cu membrii comunitatii pentru a le explica sentinta pe care au dat-o celor trei hoti romani.

Si vicarul bisericii St Mary, reverendul John Whittaker, a criticat sentinta. "Este o adevarata rusine. Politia a facut o treaba grozava si a reusit o arestare urmata de probe si se simte dezamagita ca amploarea infractiunii nu pare reflectata in pedeapsa", a spus Whittaker.

×