x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe G20: Poliţia din Hamburg este excedată. Se cer întăriri după ce anarhiștii au incendiat mașinile poliției

G20: Poliţia din Hamburg este excedată. Se cer întăriri după ce anarhiștii au incendiat mașinile poliției

07 Iul 2017   •   13:22
G20: Poliţia din Hamburg este excedată. Se cer întăriri după ce anarhiștii au incendiat mașinile poliției

Poliţia din Hamburg a confirmat că a cerut întăriri din alte zone din Germania din cauza 'multiplelor infracţiuni' care sunt comise pe fondul protestelor violente care au loc la summitul G20 care se desfăşoară în acest oraş din nordul ţării, transmite vineri DPA. 

Solicitarea vine după ce poliţia din Hamburg a anunţat pe Twitter că vineri dimineaţă au izbucnit noi ciocniri la în oraş, unde mai mulţi manifestanţi au incendiat maşini ale poliţiei germane şi au blocat intersecţii şi 'coridoare de transfer', ceea ce a perturbat deplasarea mai multor delegaţii. Totodată, protestatarii au atacat gărzile de securitate de la un hotel din centrul oraşului unde sunt cazaţi mai mulţi lideri, printre care şi preşedinţii rus Vladimir Putin şi sud-coreean Moon Jae In, şi au lansat o rachetă de semnalizare în direcţia unui elicopter, fără însă a-l nimeri. 

Pe de altă parte, ministrul de finanţe german Wolfgang Schaeuble a renunţat să mai participe la un eveniment în centrul oraşului Hamburg, desfăşurat în marginea summitului G20, din motive de securitate, au anunţat organizatorii. 

Circa 19.000 de poliţişti veniţi din toată Germania au fost desfăşuraţi în acest oraş port cu ocazia summitului, iar la Hamburg au fost trimise tancuri, elicoptere, ambarcaţiuni şi tunuri cu apă. Principalul miting anti-G20 ar urma să aibă loc sâmbătă, când sunt aşteptaţi 100.000 de protestatari. AGERPRES

×
Subiecte în articol: g20 hamburg anarhisti