x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe G20 - Putin: Trebuie 'să ne păstrăm sângele rece' în reglementarea problemei nord-coreene

G20 - Putin: Trebuie 'să ne păstrăm sângele rece' în reglementarea problemei nord-coreene

07 Iul 2017   •   18:51
G20 - Putin: Trebuie 'să ne păstrăm sângele rece' în reglementarea problemei nord-coreene

Trebuie 'să ne păstrăm sângele rece' în reglementarea problemei privind programul nuclear nord-coreean, a declarat vineri preşedintele rus Vladimir Putin, în timpul unei întrevederi cu omologul său sud-coreean Moon Jae-In, în marja summitului G20 la Hamburg, în Germania, informează AFP. 

'Problema programului nuclear nord-coreean este o problemă foarte gravă. Însă trebuie să ne păstrăm sângele rece, trebuie să acţionăm în mod pragmatic şi foarte delicat', a spus Putin. 

Rusia a blocat joi, la ONU, un proiect american de declaraţie în care se cerea adoptarea de 'măsuri semnificative' împotriva Coreei de Nord. Moscova a argumentat inclusiv prin faptul că racheta lansată marţi de Phenian era una cu rază medie, nu intercontinentală. 

SUA şi ONU afirmă că Hwasong-14 a fost o rachetă intercontinentală, ceea ce ar marca un succes major pentru regimul de la Phenian, al cărui obiectiv declarat este de a fi în măsură să ameninţe teritoriul american cu un atac nuclear. 

De asemenea, Moscova le cere SUA să pună capăt exerciţiilor lor militare în Coreea de Sud. 

În paralel, preşedintele american Donald Trump, premierul nipon Shinzo Abe şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in au condamnat din nou acest 'tir fără precedent', într-un comunicat comun publicat la summitul G20. 

La finalul unei reuniuni în trei, ei au calificat acest gest al Phenianului drept 'o manifestare clară a ameninţării crescânde' din partea Coreei de Nord şi au pledat pentru sancţiuni întărite împotriva acestei ţări, potrivit unui comunicat publicat de preşedinţia americană.AGERPRES

×