x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gaddafi a fugit la Chavez?

Gaddafi a fugit la Chavez?

de Marina Constantinoiu    |    21 Feb 2011   •   11:30
Gaddafi a fugit la Chavez?
Sursa foto: /Reuters

152969-2011-02-20t183638z-1910951631-gm1e72l07f101-rtrmadp-3-britain.jpg

Veşti contradictorii dinspre Libia, referitoare la soarta preşedintelui ţării, colonelul Mouammar Khaddafi. Ministerul de Externe britanic, citat de agenţia Reuters, afirmă că şeful statului libian ar fi fugit din ţară şi s-ar îndrepta spre Venezuela, relatează Le Parisien. Dar informaţia a fost dezminţită de un fost militar, membru al regimului politic de la Tripoli, dar si de guvernul Venezuelei.

La rândul ei, şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, a declarat că nu are cunoştinţă de vreo călătorie a lui Khaddafi în Venezuela, potrivit aceleiaşi surse.

Pe de altă parte, postul de televiziune quatarez Al-Jazeera anunţă că avioane de vânătoare au lansat tiruri în direcţia manifestanţilor în capitala ţării, Tripoli, acolo semnalându-se şi tiruri cu gloanţe reale.

Libia se confruntă din 15 februarie cu manifestaţii pentru plecarea de la putere a colonelului Mouammar Khaddafi. Reprimarea violentă a manifestaţiilor s-a soldat cu 300-400 de morţi de la începutul revoltei, potrivit Federaţiei Internaţionale a Ligilor pentru Drepturile Omului (FIDH).

Televiziunea de stat libiană a anunţat că operaţiunea “contra teroriştilor” coordonată de forţele de securitate ale Libiei s-a soldat cu moartea mai multor persoane în cursul zilei de luni, relatează Le Parisien în ediţia sa online.

×
Subiecte în articol: libia muammar gaddafi