x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gaddafi: Sarkozy este un "criminal de război"

Gaddafi: Sarkozy este un "criminal de război"

15 Iul 2011   •   06:36
Gaddafi: Sarkozy este un "criminal de război"

Liderul libian Muammar Gaddafi l-a acuzat joi pe presedintele francez, Nicolas Sarkozy, ca este un "criminal de razboi", care a "patat istoria natiunii franceze", informeaza AFP.

"Acest Sarkozy este un criminal de razboi care a patat istoria natiunii franceze si a distrus relatiile tarii sale cu Libia si cu tarile musulmane. Este un bolnav mintal", a declarat el intr-un mesaj difuzat prin portavoce catre sustinatorii sai, reuniti la al-Ejelat.

Gaddafi le-a cerut, de asemenea, sustinatorilor sai sa "se indrepte" spre Benghazi, "capitala" rebelilor din estul tarii, pentru a o elibera de "tradatori", intr-o aluzie la insurgentii care o controleaza.

In acest mesaj, cel de-al treilea de la 1 iulie, liderul libian a dat asigurari ca "poporul sau este cel mai puternic pentru ca isi apara demnitatea, onoarea si pamantul", iar "cruciatii" - aluzie la fortele NATO care bombardeaza trupele sale din martie - vor fi invinsi deoarece "duc un razboi nedrept".

"Suntem acolo si vom ramane pe acest pamant, eu voi ramane alaturi de poporul meu pana la ultima picatura din sangele meu", a mai spus Gaddafi.

×
Subiecte în articol: sarkozy razboi gaddafi criminal libian