x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gafa conjugală a sefului diplomatiei britanice!

Gafa conjugală a sefului diplomatiei britanice!

30 Iul 2018   •   08:26
Gafa conjugală a sefului diplomatiei britanice!

Noul ministru britanic de externe, Jeremy Hunt, a comis luni la Beijing o gafă care a provocat explozia de râs a gazdelor sale atunci când a prezentat-o ca "japoneză" pe soţia sa care, în realitate, este chineză. 

 

"Soţia mea este japoneză", a afirmat Hunt în faţa jurnaliştilor în momentul întâlnirii cu omologul său chinez, Wang Yi. Numit la începutul lunii de premierul Theresa May în locul lui Boris Johnson, ministrul s-a corectat imediat: "Soţia mea este chineză - ce teribilă greşeală pe care nu trebuia să o fac", a recunoscut el în hohotele de râs ale gazdelor. 

China şi Japonia întreţin relaţii cel puţin complicate, chinezii reproşându-le frecvent vecinilor lor că nu au recunoscut suficient crimele comise de armata de ocupaţie japoneză în China în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. 

În momentul în care Marea Britanie se pregăteşte să părăsească Uniunea Europeană, Jeremy Hunt a ales China ca primă destinaţie a primului său turneu în străinătate în speranţa întăririi relaţiilor comerciale dintre cele două ţări. El urmează să viziteze Parisul şi Viena. 

"Relaţia mea cu China are rădăcini adânci", a afimat şeful diplomaţiei de la Londra, vorbind despre prima sa vizită în ţară la 19 ani. "Soţia mea este chineză, iar copiii mei sunt pe jumătate chinezi. Avem bunici care trăiesc la Xian (nord) şi puternice legături de familie în China", a continuat el. 

"Marea mea speranţă este că vom reuşi să să aprofundăm prietenia dintre China şi Marea Britanie, ceea ce înseamnă să abordăm subiectele asupra cărora avem puncte de vedere diferite", a declarat ministrul britanic. Jeremy Hunt şi Wang Yi vor ţine o conferinţă de presă în cursul zilei. AGERPRES

×