x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gal Kinga, europarlamentar cu discurs antiromânesc

Gal Kinga, europarlamentar cu discurs antiromânesc

09 Mai 2009   •   00:00

Un europarlamentar ungar, care a atacat în repetate rânduri România, candidează din nou pentru un scaun în Legislativul European. Gal Kinga s-a născut Cluj, la 6 septembrie 1970. Între 1991 şi 1994 a fost înscrisă în UDMR (având rolul de consilier), iar în 1995 s-a mutat la Budapesta, unde s-a înscris în Fidesz ­ Partidul Civic Ungar. Între 2001 şi 2002, a fost vicepreşedintele Biroului guvernamental pentru minorităţi ungare.



În 2005, Kinga Gal, vicepreşedintele Comisiei Parlamentare EU-România, afirma că minoritatea ungară din România ar trebui să aibă propriile universităţi, pentru ca tinerii să nu-şi piardă rădăcinile. "Guvernul trebuie să înţeleagă minoritatea etnică ungară şi orice altă minoritate importantă care are nevoie de universităţi, pentru ca noile generaţii să se considere membre ale respectivei comunităţi. Uniunea Europeană este un loc unde astfel de probleme pot fi rezolvate (...)", a spus ea.

Gal Kinga are patru copii din cinci căsătorii. Activitatea sa de europarlamentar o puteţi găsi pe site-ul personal, http://galkinga.hu/en/news/.

MAI ÎN GLUMĂ, MAI ÎN SERIOS...
În plus, pe internet circulă o glumă la adresa europarlamentarului: "La Budapesta s-a constituit Asociaţia Foştilor şi Viitorilor Soţi ai doamnei Gál Kinga (...) Este o asociaţie nonprofit, având ca membri «profesionişti» cu sentimente profunde, dedicaţi îndeplinirii viselor erotice speciale, al cărei scop este cultivarea şi întreţinerea amintirilor de neuitat ale foştilor soţi ai doamnei Gál Kinga. Asociaţia aşteaptă, cu porţile deschise, viitorii aleşi ai distinsei doamne, care, conform previziunilor, nu se va opri nici la cea de a cincia căsnicie, cea cu fericitul partener actual".

×
Subiecte în articol: externe