x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Gaură" de 100 de milioane de lire în bugetul Olimpiadei de la Londra

"Gaură" de 100 de milioane de lire în bugetul Olimpiadei de la Londra

de Irina Cristea    |    24 Iun 2009   •   00:00

În bugetul destinat Olimpiadei ce are loc la Londra în 2012 există o lipsă de 100 de milioane de lire sterline, relatează The Times. Suma a dispărut, practic, din contul pe care Agenţia de Dezvoltare a Londrei îl rezervase Jocurilor Olimpice, iar o anchetă în acest sens este deja în curs, potrivit unor surse citate de publicaţia britanică.



Doi membri ai agenţiei, care este subordonată Primăriei Londrei, au fost suspendaţi, deşi nu există, momentan, dovezi împotriva lor. Este vorba despre Gareth Blacker, persoana însărcinată cu achiziţionarea terenurilor pe care s-a consturit parcul olimpic, şi de contabilul său. Ambii se află în concediu pe termen nedefinit.

Lipsa banilor a ieşit la iveală în urma unui control de rutină, transformat într-o anchetă de fraudă. În agenţie nu există tocmai banii care ar fi fost destinaţi compensării celor care şi-au cedat proprietăţile pentru construirea parcului olimpic din Stratford (estul Londrei). Este vorba despre 193 de mici şi medii întreprinzători care urmau să primească sume de bani pentru a-şi reloca afacerile. În prezent, 72 de cazuri au rămas nerezolvate. Problema descoperită în contabilitate este tocmai că banii pentru aceşti întreprinzători nu au fost puşi deoparte. Anchetatorii vor afla dacă această greşeală a fost deliberată sau doar rezultatul unei omisiuni.  

Este clar însă că agenţia urmează să se confrunte cu o criză de lichidităţi, care va duce la întârzierea sau chiar anularea unor proiecte de infrastructură.

×
Subiecte în articol: externe