x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Violențe între polițiști și protestari în Franța

Violențe între polițiști și protestari în Franța

de Redacția Jurnalul    |    26 Mar 2023   •   06:00
Violențe între polițiști și protestari în Franța
Sursa foto: Hepta

Poliția franceză a tras cu gaze lacrimogene asupra protestatarilor la o manifestație de amploare în vestul țării. Protestarii nemulțumiți de planurile autorităților privind un rezervor de apă pentru irigații au incendiat mai multe mașini de poliție, potrivit BBC

Mii de oameni s-au adunat sâmbătă la Sainte-Soline pentru a protesta față de planurile legate de un nou rezervor de apă pentru irigații. Oamenii spun că proiectul îi favorizează pe marii producători agricoli și nu va ajuta comunitatea locală.

Mai multe mașini de poliție au fost incendiate după ce au izbucnit ciocniri pe șantier. Peste 3.000 de ofițeri de poliție au fost desfășurați la Sainte-Soline.

Forțele de securitate au tras cu gaze lacrimogene pentru a-i opri pe cei care au aruncat cu artificii și proiectile. Mai multe persoane au fost arestate, iar poliția a confiscat arme.

Tulburările au loc după săptămâni de demonstrații antiguvernamentale la Paris și în alte orașe din cauza reformei pensiilor președintelui Emmanuel Macron.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: violente proteste politie franta