x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Generalul David Petraeus crede că Israelul ar putea ataca preventiv Iranul

Generalul David Petraeus crede că Israelul ar putea ataca preventiv Iranul

02 Apr 2009   •   00:00

Generalul american David Petraeus, comandantul forţelor americane în Orientul Mijlociu, a declarat că Israelul ar putea decide să desfăşoare o acţiune militară preventivă pentru a stopa programul nuclear al Teheranului, informează site-ul Ynetnews.com.



Generalul a declarat miercuri, în timpul unor audieri în faţa Comisiei pentru Forţele armate a Senatului american că "Guvernul israelian ar putea să se considere atât de ameninţat de perspectiva unei arme nucleare iraniene, încât să întreprindă o acţiune militară preventivă pentru a sabota sau întârzia obţinerea acesteia".

Petraeus a declarat, de asemenea, că "insistenţa şi refuzul de a înţelege (ale Iranului - n. red.) au determinat vecinii Iranului şi comunitatea internaţională să tragă cele mai rele concluzii despre intenţiile regimului". În opinia sa, acest lucru ar putea determina şi alte puteri din regiune să dezvolte arme nucleare care ar putea ajunge în posesia unor grupări extremiste.

Generalul a spus, de asemenea, că furnizând "materiale, sprijin financiar şi politic" mişcării Hamas din Fâşia Gaza şi Hezbollah din Liban, Iranul încalcă politicle Statelor Unite din regiune. El a subliniat şi că Teheranul a subminat eforturile de stabilizare a Afganistanului prin "furnizarea de sprijin oportunis talibanilor".
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe