x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe George Soros, atac dur la adresa președintelui Chinei: Este cel mai periculos dușman al societăților democratice

George Soros, atac dur la adresa președintelui Chinei: Este cel mai periculos dușman al societăților democratice

25 Ian 2019   •   10:31
George Soros, atac dur la adresa președintelui Chinei: Este cel mai periculos dușman al societăților democratice

Miliardarul filantrop George Soros a criticat China şi pe preşedintele acesteia, Xi Jinping, despre care a afirmat, într-un discurs incriminator la Davos, că este "duşmanul cel mai periculos" al societăţilor libere şi democratice, relatează AFP.
ȚChina nu este singurul regim autoritar din lume, dar fără îndoială este cel mai bogat, cel mai puternic şi cel mai dezvoltat în domeniul inteligenţei artificiale", a spus el în cursul dineului pe care îl organizează anual cu prilejul Forumului Economic Mondial (WEF).
"Asta face din Xi Jinping cel mai periculos duşman al celor care cred în societăţile libere", a spus George Soros cu ocazia binecunoscutei întâlniri anuale din staţiunea montană situată în Alpii elveţieni.
El a mai lansat un apel Statelor Unite "să acţioneze cu fermitate" împotriva grupurilor tehnologice chineze Huawei şi ZTE.
Anul trecut, George Soros a avut ca ţintă a criticilor giganţii internetului, ca Facebook, despre care joi a spus că "s-au vândut pentru a obţine profituri maxime".
De această dată, miliardarul american de origine ungară a avut în centrul atenţiei în special China.
"Anul trecut, mai credeam că China ar trebui integrată mai mult în instituţiile guvernării mondiale, dar comportamentul lui Xi m-a făcut între timp să-mi schimb părerea", a afirmat el.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: george soros xi jinping