x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe George W. Bush, aniversare prin salturi cu paraşuta! (Video)

George W. Bush, aniversare prin salturi cu paraşuta! (Video)

de Ovidiu Ciutescu    |    13 Iun 2009   •   00:00

Fostul preşedinte american George H.W. Bush şi-a celebrat pe 12 iunie a 85-a aniversare. De ziua sa a preferat să sară cu paraşuta în tandem şi a promis să-şi reediteze această experienţă la împlinirea a 90 de ani. Bush senior a sărit deja cu paraşuta pentru a-şi sărbători cea de a 75-a şi a 80-a aniversare.



"Nu pentru că eşti bătrân nu poţi să te amuzi. Nu trebuie să rămâi într-un colţ şi să trăncăneşti. Este întotdeauna bine. Ai întotdeauna un puseu de adrenalină", a declarat el canalului CNN în apropiere de reşedinţa sa din Kennebunkport .  Săritura lui Bush s-au produs  sub privirile soţiei sale Barbara şi a fiilor săi, ex-preşedintele George W. Bush şi Jeb Bush, guvernatorul Floridei. Fostul preşedinte al SUa, în perioada  1989-1993, a efectuat acest salt de la 3.200 m altitudine împreună cu un membru al echipei de paraşutism pentru demonstraţii şi de competiţii a armatei, Cavalerii de Aur.

El şi-a realizat primul salt în urmă cu jumătate de secol, în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, când avionul său a fost avariat deasupra Pacificului. Cel de-al 41-lea preşedinte al SUA şi-a exprimat speranţa că acţiunea sa va inspira şi pe alte persoane vârstnice să arate că este posibil să "îndeplineşti unele lucruri" şi trecut fiind de o anumită vârstă.

×
Subiecte în articol: externe