x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania: Demisia şefei Partidului Social Democrat după pierderile grele în alegerile europene

Germania: Demisia şefei Partidului Social Democrat după pierderile grele în alegerile europene

02 Iun 2019   •   15:05
Germania: Demisia şefei Partidului Social Democrat după pierderile grele în alegerile europene
Sursa foto: McPhoto/Leitner / Alamy Stock Ph/Alamy Stock Photo

Preşedinta Partidului Social Democrat din Germania (SPD), Andrea Nahles, şi-a anunţat duminică demisia după pierderile grele înregistrate în alegerile europene, precum şi pe fondul amplificării criticilor interne şi a discuţiilor despre menţinerea formaţiunii sale în coaliţia Angelei Merkel, informează France Presse.

"Nu mai am sprijinul necesar pentru a-mi exercita funcţiile", a declarat Nahles într-un comunicat în care anunţă că se retragere luni de la preşedinţia partidului şi marţi din preşedinţia grupului SPD în cadrul parlamentului german.

SPD a suferit duminica trecută pierderi grele în alegerile europene, cu 15,5% din voturi (în scădere cu 11 puncte), fiind depăşit de Verzi (peste 20%), de asemenea un record.

SPD intenţiona să rezolve problema menţinerii sale în coaliţia guvernamentală cu conservatorii Angelei Merkel în septembrie, la jumătatea legislaturii.

Dar de câteva zile, presa germană scrie despre lupte interne în SPD pentru a o îndepărta pe Andrea Nahles, favorabilă menţinerii în guvern.

Andrea Nahles, în vârstă de 48 de ani, a preluat conducerea partidului în aprilie 2018, succedându-i lui Olaf Scholz, devenit ministru al finanţelor.

AGERPRES

×