x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania disponibilizează zece mii de angajaţi din sectorul public

Germania disponibilizează zece mii de angajaţi din sectorul public

de Corina Andriuta    |    07 Iun 2010   •   00:00

Guvernul german discuă posibilitatea de reducere a cheltuielilor bugetare. Potrivit publicaţiei The Local , în faţa cabinetului condus de Angela Merkel stă sarcina de a realiza economisirea de zece miliarde de euro anual în următorii cinci ani.



Acest plan de reducere a cheltuielilor bugetare  implică, în special, reducerea a zece mii de locuri de muncă în sectorul public. De asemenea, cabinetul condus de Merkel studiază posibilitatea de a acorda dreptul agenţiilor pentru ocuparea  fortei de muncă să  determine mărimea plăţilor pentru şomaj. În timpul discuţiei bugetului, la reuniunea cabinetului din 6 iunie, s-a anunţat şi intenţia de a reduce cu 500 milioane de euro programul de beneficii pentru creşterea copilului.

În viitor este posibilă reducerea indemnizaţiilor şi pentru alte categorii sociale. Guvernul a decis reducerea facilităţilor fiscale pentru companiile care alocă resurse pentru protecţia mediului. Marile companiile de transport şi energie, citează lenta.ru, vor fi obligate să contribuie în timp real la bugetul de stat. Corelarea datoriilor şi deficitul federal, bugetele municipale şi provinciale au devenit de foarte mult timp o preocupare pentru guvernul german.

×
Subiecte în articol: externe