x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania, grav afectată de pandemie. Număr URIAȘ de decese provocate de COVID-19. Mii de persoane la ATI

Germania, grav afectată de pandemie. Număr URIAȘ de decese provocate de COVID-19. Mii de persoane la ATI

01 Dec 2021   •   14:40
Germania, grav afectată de pandemie. Număr URIAȘ de decese provocate de COVID-19. Mii de persoane la ATI

Germania a raportat, miercuri, cel mai mare număr de decese cauzate de virusul SARS-CoV-2 după jumătatea lunii februarie. Spitalele au avertizat că țara ar putea avea 6.000 de persoane la terapie intensivă până la Crăciun, peste vârful înregistrat iarna trecută, scrie Reuters.

Institutul Robert Koch, agenția de stat pentru boli infecțioase din Germania, a raportat miercuri 67.186 de cazuri noi, cu 302 mai multe decât în urmă cu o săptămână, și 446 de decese - cel mai mare număr din 18 februarie, ceea ce a dus numărul total de decese la 101.790.

Cu toate acestea, rata de incidență pe șapte zile la 100.000 de persoane a scăzut pentru a doua zi la 442,9 persoane, de la 452,2 persoane marți.

Guvernele federale și regionale din Germania au convenit, marți, să ia măsuri pentru a contracara cel de-al patrulea val de COVID-19, inclusiv intensificarea campaniei de vaccinare și restricționarea contactelor, în special pentru persoanele nevaccinate.

Criticați deja de oamenii de știință pentru că au acționat prea târziu, liderii au convenit să ia, joi, decizii ferme cu privire la propuneri precum obligarea clienților să prezinte dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în magazine și limitarea numărului de persoane la marile evenimente.

Gernot Marx, președintele asociației DIVI pentru medicină de terapie intensivă, a avertizat că țara ar putea ajunge la 6.000 de persoane la terapie intensivă până la Crăciun, indiferent de măsurile care vor fi decise acum de politicieni. Maximul anterior de 5.745 de pacienți cu coronavirus la terapie intensivă a fost înregistrat la 3 ianuarie. De asemenea, Germania are acum mai puține paturi disponibile din cauza lipsei de personal medical.

Totodată, 4 persoane din sudul Germaniei au fost testate pozitiv pentru varianta Omicron COVID-19, deși au fost complet vaccinate împotriva coronavirusului, a declarat biroul de sănătate publică din landul Baden-Wuerttemberg.

Trei dintre persoanele infectate s-au întors dintr-o călătorie de afaceri în Africa de Sud pe 26 și 27 noiembrie, iar a patra persoană este un membru al familiei uneia dintre persoanele care s-au întors. Toți cei patru au prezentat simptome moderate.

×
Subiecte în articol: germania COVID