x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Germania își reafirmă sprijinul pentru Ucraina. Ce spune Olaf Scholz despre livrarea tancurilor Leopard

Germania își reafirmă sprijinul pentru Ucraina. Ce spune Olaf Scholz despre livrarea tancurilor Leopard

de Redacția Jurnalul    |    22 Ian 2023   •   15:15
Germania își reafirmă sprijinul pentru Ucraina. Ce spune Olaf Scholz despre livrarea tancurilor Leopard
Sursa foto: Hepta

Cancelarul german Olaf Scholz spune că Germania va continua să susțină Ucraina. Afirmația sa vine după declarația noului șef al armatei, Boris Pistorius, potrivit căreia Berlinul nu a luat încă decizie cu privire la livrarea tancurilor de luptă Leopard.

"Vom continua să sprijinim Ucraina atât timp cât va fi necesar. Împreună, ca europeni, în apărarea proiectului nostru european de pace", a spus acesta la reuniunea franco-germană de la Paris, scrie Sky News. 

Franța și Germania încearcă să depășească diferențele puse în evidență de războiul Rusiei din Ucraina și să își consolideze alianța printr-o zi de ceremonii și discuții privind securitatea, energia și alte provocări ale Europei.

Totodată, premierul polonez a calificat drept "inacceptabil" refuzul Berlinului de a furniza tancuri Leopard Kievului.

"Atitudinea Germaniei este inacceptabilă. A trecut aproape un an de când a început războiul. În fiecare zi mor oameni nevinovați. Bombele rusești fac ravagii în orașele ucrainene. Obiectele civile sunt atacate, femeile și copiii sunt uciși", a acuzat Mateusz Morawiecki.

Declarațiile sale au fost făcute la două zile după o reuniune a circa 50 de țări desfășurată la baza americană de la Ramstein, în Germania. Aliații Ucrainei au anunțat noi livrări substanțiale de arme către Ucraina, dar nu au reușit să ajungă la un acord privind livrarea de tancuri grele.

Premierul polonez a mai spus că așteaptă "o declarație clară" din partea Berlinului care să autorizeze expedierea tancurilor Leopard.

×