x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gestul care a IMPRESIONAT o LUME ÎNTREAGĂ. Ce a făcut un medic după ce pacienta lui a decedat

Gestul care a IMPRESIONAT o LUME ÎNTREAGĂ. Ce a făcut un medic după ce pacienta lui a decedat

14 Feb 2013   •   11:02
Gestul care a IMPRESIONAT o LUME ÎNTREAGĂ. Ce a făcut un medic după ce pacienta lui a decedat
În decembrie 2012, la scurtă vreme după ce soţia sa a încetat din viaţă la Spitalul Presbiterian din New York, un american a primit o scrisoare emoţionantă de la doctorul care o tratase pe partenera sa de viaţă.

Medicul declara că nu a mai făcut asemenea gest niciodată în cei 20 de ani de carieră.

Scrisoarea medicului a fost postata pe site-ul Reddit, de către fiul femeii decedate. Emoţionantul mesaj pe care medicul i l-a transmis soţului pacientei sale, care a murit de cancer mamar este:

"Sunt doctorul de la Urgenţe care a tratat-o pe soţia dumneavoastră duminica trecută. Am aflat ieri că a încetat din viaţă şi am vrut să vă scriu ca să-mi exprim condoleanţele. În cei 20 de ani în care am lucrat la Urgenţe, nu am scris niciodată o scrisoare unui pacient sau familiei unui pacient, întrucât întâlnirile cu aceştia sunt de scurtă durată şi nu rămâne timp pentru înteracţiune personală.

Cu toate acestea, în acest caz, am simţit o legătură specială cu soţia dumneavoastră, care îşi păstrase un spirit atât de vesel în ciuda problemelor de sănătate şi a dificultăţilor de respiraţie.

Am fost impresionat şi de faptul că păreaţi un cuplu extrem de unit şi iubitor. Eraţi lângă ea, o sprijineaţi, puneaţi toate întrebările necesare cu multă grijă şi calm.

Din experienţa mea de doctor, vă pot spune că dragostea şi sprijinul unui membru al familiei reprezintă cel mai liniştitor cadou, singurul lucru care le poate aduce serenitate bolnavilor.

Îmi pare rău pentru pierderea dumneavoastră şi sper să găsiţi mângâiere în memoria spriritului soţiei dumneavoastră şi în legatura specială pe care aţi avut-o cu aceasta. Condoleanţe pentru dumneavoastră şi familia dumneavoastră
".




×
Subiecte în articol: gest emotionant medic bolnav pacient