x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Giorgos Papandreou: Puterea pieţei, un pericol la adresa democraţiei

Giorgos Papandreou: Puterea pieţei, un pericol la adresa democraţiei

24 Ian 2012   •   07:51
Giorgos Papandreou: Puterea pieţei, un pericol la adresa democraţiei

Partidele social-democrate "joaca un rol major in depasirea actualei crize economice" pentru ca "stiu mai bine piata decat conservatorii", a declarat ieri presedintele Internationalei Socialiste, Giorgos Papandreou, fost premier al Greciei, potrivit ITAR-TASS, citata de Agerpres.

In prezent, s-a creat situatia cand 'puterea pietei incepe sa ameninte principiile democratice', a apreciat presedintele Internationalei Socialiste, subliniind in acest context ca 'datoria socialistilor este de a lupta pentru a garanta democratia si deschiderea in lumea intreaga'.

"Stim ca se impune ca piata sa fie reglementata si sa se afle in serviciul cetatenilor si nu invers", a mai spus Papandreou.

La randul sau, presedintele Costa Rica, Laura Chinchilla, care a sustinut un discurs in deschiderea forumului, si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu situatia financiara internationala si, in special, 'cu criza acuta din zona euro'. Cauza acestor procese, considera ea, este lipsa de responsabilitate a pietelor financiare si a politicilor eficiente din partea statelor pentru a evita astfel de situatii de criza.

La lucrarile forumului din San Jose iau parte reprezentanti ai partidelor social-democrate, socialiste si laburiste din lumea intreaga. Participantii la reuniune, care isi va incheia lucrarile in cursul zilei de marti, dezbat modalitatile de depasire a crizei economice mondiale in baza respectarii unor astfel de principii ale Internationalei Socialiste precum echitatea si oportunitati pentru toti. O alta tema aflata pe agenda forumului este rolul care urmeaza sa revina miscarilor social-democrate in luarea unor decizii destinate combaterii schimbarilor climatice la nivel global.

×