x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Giulio Tremonti: Barack Obama este precum Robin Hood

Giulio Tremonti: Barack Obama este precum Robin Hood

17 Ian 2010   •   00:00

Ministrul italian al economiei Giulio Tremonti l-a comparat duminică pe preşedintele american Barack Obama cu Robin Hood, exprimându-şi aprobarea faţă de proiectul de taxare a băncilor pentru a recupera ajutoarele publice vărsate în timpul crizei.



"Îmi aduce aminte un pic de Robin Hood. Iar eu, după cum se ştie de pe vremea Parmalat /un enorm scandal financiar/, eu sunt de partea lui Robin Hood", a declarat ministrul într-un interviu pentru jurnalul Il Sole 24 Ore, preluat de AFP. Preşedintele Obama a anunţat joi un proiect de taxare a circa 50 de mari bănci menit să permită recuperarea fondurilor publice cheltuite în cadrul planului de stabilizare a sistemului financiar.

Falimentul Parmalat în 2003 a marcat unul dintre cele mai importante scandaluri financiare din Europa şi a înghiţit economiile a 135.000 de deponenţi. Fostă mândrie a economiei italiene, grupul Parmalat avea 36.000 de angajaţi în 30 de ţări din lume, reunind o miriadă de societăţi şi fiind prezent în lumea fotbalului, prin clubul Parma, dar şi în turism.

Pentru Tremonti, politica lui Obama "pare a fi inspirată de căutarea unui echilibru între realismul financiar şi presiunea crescândă a opiniei publice". "Ideea ca cel care a fost salvat cu bani publici să restituie sumele primite din excedentul beneficiilor din sistem mi se pare o idee ce se înscrie perfect în această logică", a explicat el.

×
Subiecte în articol: externe