x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grave acuzaţii la adresa miliatrilor Naţiunilor Unite din Republica Centrafricană. Mai mulţi minori, abuzaţi sexual pentru hrană

Grave acuzaţii la adresa miliatrilor Naţiunilor Unite din Republica Centrafricană. Mai mulţi minori, abuzaţi sexual pentru hrană

08 Dec 2015   •   13:02
Grave acuzaţii la adresa miliatrilor Naţiunilor Unite din Republica Centrafricană. Mai mulţi minori, abuzaţi sexual pentru hrană

Patru soldaţi francezi sunt interogaţi, marţi, la Paris, într-o anchetă care cercetează violarea mai multor copii din Republica Centrafricană, a declarat o sursă din interior pentru AFP.

Încă nu se ştie dacă militarii interogaţi sunt suspecţi sau martori.

14 militari francezi sunt cercetaţi după ce un grup de copii au declarat că soldaţi francezi i-au abuzat sexual, într-un centru de refugiaţi din capitala Bangui, între anii 2013 şi 2014.

Copii, dintre care unii de nu ai 9 ani, susţin că soldaţii i-au abuzat sexual îb tabăra de refugiaţi în schimbul hranei.

Cu toate că Franţa a trimis poliţişti să investigheze cazul după ce Natiunile Unite au trimis un raport în august 2014, niciun copil sau militar nu a fost interogat până la ora actuală şi niciun fel de informaţii nu au fost date publicităţii.

Atât Franţa cât şi Naţiunile Unite neagă că au încercat să ascundă faptele însă după scurgerea de informaţii legate de raportul guvernului de la Paris, un oficial al NU a fost suspendat.

Franţa şi Naţiunile Unite au trimis militari în Republica Centrafricană la sfârşitul anului 2013 după un război sectarian care a provocat moartea a mii de oameni iar 900.000 de oameni sunt refugiţi.

Misiunea Naţiunilor Unite a fost lovită de acuzaţia că 13 militari ai organizaţiei au abuzat copii, a declarat un oficial în luna august 2015.

Un alt abuz sexual a fost înregistrat în luna septembrie când o adolescentă a reclamat că un soldat francez a violat-o.

×