x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Caniculă în Europa. Acropolele grecești se închid din cauza căldurii caniculare

Caniculă în Europa. Acropolele grecești se închid din cauza căldurii caniculare

de Redacția Jurnalul    |    14 Iul 2023   •   20:10
Caniculă în Europa. Acropolele grecești se închid din cauza căldurii caniculare
Sursa foto: Hepta

Temperaturile au depășit vineri 40 de grade Celsius în majoritatea regiunilor din centrul și sudul Greciei și în Cipru.

Acropola din capitala Greciei, Atena, a fost închisă vineri între orele 12.00 și 17.00, relatează dpa.

Dimineața, un turist a suferit un ușor atac de căldură în timp ce vizita Acropola din Atena. A fost transportat la spital, dar nu este în pericol, au anunțat serviciile de urgență.

Condiții similare predomină în Cipru. Vineri, termometrele din Nicosia indicau 43C, a anunțat radioul insulei.

Nu se întrevede nicio reducere de temperaturi nici pentru Italia - săptămâna viitoare va fi și mai cald decât până acum.

Se așteaptă ca valul de căldură să continue în sudul și sud-estul Europei, cu mici fluctuații. Meteorologii greci au declarat că ar putea dura chiar până la sfârșitul săptămânii viitoare.

În toate țările afectate de valul de căldură, medicii au recomandat oamenilor să bea multă apă și să evite alcoolul și băuturile zaharoase.

De asemenea, oamenii ar trebui să petreacă cât mai puțin timp posibil în aer liber și să se abțină de la activități fizice intense, cum ar fi joggingul și ciclismul.

În Grecia, a fost interzis ca serviciile de livrare de pizza și alte servicii de livrare să își trimită angajații pe străzi în timpul orelor sufocante de prânz. Angajații de la stat au fost îndemnați să lucreze de acasă, dacă este posibil.

În plus, orașele și municipalitățile din Grecia au deschis clădiri cu aer condiționat pentru ca cetățenii să se poată adăposti de căldură.

Potrivit meteorologilor din Atena, nu există niciun semn că temperaturile vor scădea până la 35 grade C obișnuite pentru această perioadă a anului.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: grecia europa canicula