x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia fie face faţă valului de imigranţi, fie părăseşte zona Schengen

Grecia fie face faţă valului de imigranţi, fie părăseşte zona Schengen

28 Mar 2012   •   08:06
Grecia fie face faţă valului de imigranţi, fie părăseşte zona Schengen

Grecia risca sa fie pusa in situatia de a parasi zona Schengen, in cazul in care nu va demonstra rezultate in lupta cu imigratia ilegala, a afirmat ministrul elen pentru protectia cetatenilor, Michalis Chrysochoidis. Oficialul a avertizat ca termenul limita pentru punerea in aplicare a masurilor expira in iunie, anunta Novinite, citata de Agerpres.

Luni, ministrul a indicat ca tara sa intentioneaza sa deschida pana in anul 2014, in cladiri neutilizate ale armatei, 30 de centre pentru gazduirea imigrantilor ilegali. Aceste noi facilitati ar trebui sa adaposteasca pana la 30.000 de imigranti ilegali catre 2014, iar prima dintre ele ar urma sa fie deschisa chiar luna viitoare.

Guvernul grec va incerca sa absoarba circa 250 milioane de euro de la UE pentru a finaliza acest proiect.

Imigrantii ilegali de pe teritoriul Greciei depasesc ca numar detinutii din inchisorile elene, al caror numar este estimat la 12.500 de persoane. Potrivit unor date, circa 1 milion de imigranti ilegali s-ar afla in prezent pe teritoriul Greciei.

Statul elen este considerat cea mai vulnerabila tara din spatiul Schengen, pe motiv ca face cu greu fata afluxului de imigranti, in principal din Turcia.

×