x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia se afundă în haos

Grecia se afundă în haos

de Daniela Ivan    |    09 Iul 2015   •   17:21
Grecia se afundă în haos
Sursa foto: FOTIS PLEGAS G./EPA

Turiştii care merg în Grecia trebuie să aibă la ei bani lichizi şi medicamente, pentru a face faţă situaţiilor dificile, recomandă Ministerul francez de Externe, potrivit site-ului ziarului Le Figaro.

Băncile vor sta închise şi azi, iar autorităţile elene se tem că bancomatele vor rămâne fără bani, iar oamenii nu vor mai putea ridica nici măcar cei 60 de euro pe zi, la care au dreptul potrivit restricţiilor impuse. În prezent, finanţarea de urgenţă oferită de BCE băncilor elene este limitată la 89 de miliarde de euro.

Vestea bună este că proble¬mele din Grecia se apropie de final, există, în sfârşit, un calendar clar pentru negocieri. Guvernul de la Atena va trebui să prezinte un plan fiscal credibil până vineri, iar liderii Eurozonei vor lua o decizie duminică.

Experimentul Austeritate, eşuat
Premierul Tsipras a spus că Grecia îşi doreşte un acord cu partenerii săi europeni, dar că „povara va trebui să fie suportată de cei care pot s-o suporte”.Tsipras a subliniat că poporul grec a făcut eforturi în ultimii cinci ani, când ţara sa „a devenit un teren de experimentare a austerităţii, care a eşuat, şomajul şi sărăcia au explodat”.
 

×
Subiecte în articol: grecia