x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecii au pantofi, românii, încă nu!

Grecii au pantofi, românii, încă nu!

12 Sep 2010   •   00:00
Grecii au pantofi, românii, încă  nu!
Sursa foto: /Reuters

Un doctor grec în vârstă de 49 de ani a fost arestat sâmbătă, după ce a aruncat cu un pantof în direcţia prim ministrului Georgios Papandreou, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate luate de guvern.

Stergios Pravazeris, un doctor grec în vârstă de 49 de ani, a fost arestat sâmbătă, după ce, ca formă de protest împotriva măsurilor de austeritate luate de guvern, a aruncat cu un pantof în direcţia prim-ministrului elen, Georgios Papandreou.

Incidentul a avut loc în nordul oraşului Salonic, unde prim ministrul grec urma să participle la deschiderea unui târg internaţional.

Fără ca pantoful să-şi fi atins ţinta, Stergios Pravazeris a fost condus la o secţie de poliţie, împreună cu fiica sa de 16 ani şi cu un fermier care îi însoţea.

Pravazeris a declarat presei că este membrul mişcării de protest Frontul Patriotic. Organizaţie pe al cărei site este postat un apel prin care  grecii sunt îndemnaţi să-şi exprime nemulţumirea faţă de măsurile de austeritate prin aruncarea pantofilor vechi în premier, în timp ce acesta va parcuge distanţa dintre aeroport şi Târgul Internaţional din Salonic.

Pravazeris a avertizat că acţiunea sa nu va fi singulară, şi a refuzat să declare poliţiei câţi membri are grupul de protest din care face parte.


×
Subiecte în articol: externe