x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Greva controlorilor de pe aeroportul din Frankfurt, prelungită până vineri seara

Greva controlorilor de pe aeroportul din Frankfurt, prelungită până vineri seara

de Mediafax    |    21 Feb 2012   •   09:13

Sindicatul german pentru siguranta aeriana GdF a prelungit apelul la greva controlorilor de trafic de pe aeroportul din Frankfurt, pana vineri la ora 22:00 GMT (24:00, ora Romaniei), relateaza AFP.

Initial, greva trebuia sa se incheie miercuri la ora 4.00 GMT (6.00, ora Romaniei). In noaptea de luni spre marti, un comunicat a semnalat prelungirea apelului la greva pana vineri la ora 22.00 GMT (24.00, ora Romaniei)

Protestul, inceput pe 16 februarie, cauzeaza in fiecare zi anularea a sute de zboruri de pe aeroportul din Frankfurt, in mod special zboruri interne. Cu toate acestea, administratia aeroportului, Fraport, a asigurat in aceasta perioada 70 la suta din traficul aerian zilnic, inlocuindu-i pe cei care participa la greva.

Negocierile dintre cele doua parti sunt blocate, intrucat sindicatul nu doreste sa modifice revendicarile, considerate exorbitante de catre Fraport, dar si de comitetul sau executiv care le considera o amenintare asupra echilibrului conventiilor colective ale intregului grup.

×