x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gripa porcină / 73 de cazuri în Spania, două decese în SUA

Gripa porcină / 73 de cazuri în Spania, două decese în SUA

06 Mai 2009   •   00:00

Numărul cazurilor confirmate de gripă porcină în Spania, ţara europeană cea mai afectată de epidemie, a ajuns marţi la 73, faţă de 57 luni, a anunţat Ministerul Sănătăţii pe site-ul său, relatează AFP. Acealaşi virus a dus, în SUA, la decesul a două persoane.



Din totalul cazurilor confirmate, în Spania, numai două persoane sunt încă spitalizate şi "toţi bolnavii, ale căror simptome sunt uşoare, răspund favorabil tratamentului", subliniază ministerul. Toate cazurile confirmate sunt "persoane care au călătorit recent în Mexic, principalul focar al epidemiei, cu excepţia a cinci dintre ei", adaugă ministerul. Acesta nu precizează dacă cei cinci au contractat virusul de la apropiaţi care au călătorit în Mexic, cum a indicat în cazul primelor două cazuri depistate. Spania este de departe ţara europeană cea mai afectattă de epidemia de gripă porcină, urmată de Marea Britanie, cu 18 cazuri potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi 27 conform propriului guvern.



Peste Ocean, o femeie care locuia în Texas a murit de gripă porcină A (H1N1). A fost al doilea deces în Statele Unite în urma acestei boli, au anunţat autorităţile sanitare texane, citate de Agerpres. Departamentul autorităţilor sanitare din Texas a anunţat, într-un comunicat,"primul deces al unui locuitor al acestui stat datorat gripei H1N1". "O femeie din comitatul Cameron care avea probleme cronice de sănătate a murit la începutul săptămânii", au precizat autorităţile sanitare.

Un singur deces a fost până acum înregistrat în Statele Unite, cel al unui copil mexican, la 27 aprilie, de asemenea în Texas. Autorităţile americane au anunţat marţi 403 de cazuri confirmate de gripă A (H1N1), cu 115 mai multe decât cu o zi înainte, potrivit Centrelor de control şi prevenire a maladiilor (CDC). Virusul se propagă aproape în toată ţara, 38 de state din 50 fiind atinse.

×
Subiecte în articol: externe