x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grup de comando împotriva corupţiei din poliţia rusă

Grup de comando împotriva corupţiei din poliţia rusă

10 Iun 2010   •   00:00

Scene de război în Extremul Orient rus. Oamenii simpli se ridică la luptă împotriva corupţiei din poliţie, iar aceasta răspunde cu armele împotriva "răsculaţilor". Sute de poliţişti, vehicule blindate şi tancuri s-au lansat joi într-o operaţiune împotriva membrilor unei grupări de comando suspectate de atacuri împotriva poliţiei pe care "răsculaţii" o acuză de corupţie, a informat AFP.



Postul de televiziune Rossiia-24 a precizat că la operaţiunea Vulkan participă "sute de poliţişti, elicoptere, vehicule blindate şi chiar tancuri".  Autorităţile au anunţat arestarea unei persoane având legături cu grupul de comando care a omorât un poliţist şi a rănit alţi trei într-o serie de atacuri care au început în luna mai.

"Urmărind câinii poliţişti, poliţia a descoperit o veritabilă tabără de antrenament", după cum a precizat Rossia-24, adăugând că suspecţii se ascund prin păduri. Dintre aceştia, unul este veteran al unei unităţi de paraşutişti, altul a dezertat din forţele speciale şi trei sunt membri ai unor grupări ultranaţionaliste. Cotidianul Rosiiskaia Gazeta a explicat că gruparea de 30 de oameni s-a specializat în operaţiuni împotriva forţelor de ordine din cauza numeroaselor scandaluri de corupţie, crime şi falsificări de probe. "Poliţia din regiune a primit scrisori prin care i se cere combaterea corupţiei la nivel intern", a precizat Rosiiskaia Gazeta. Într-un mesaj postat pe internet şi atribuit fostului ofiţer paraşutist, acesta le cere celor care "încă au conştiinţe onorabile" să se alăture grupării împotriva corupţiei şi explică: "Alegem lupta armată fiind conştienţi că vom muri la finalul unei lupte ilegale".

×
Subiecte în articol: externe