x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grupare infracțională alcătuită din cetățeni români și spanioli reținută pentru furt

Grupare infracțională alcătuită din cetățeni români și spanioli reținută pentru furt

de Larisa Eremia    |    30 Iul 2015   •   12:21
Grupare infracțională alcătuită din cetățeni români și spanioli reținută pentru furt

Poliția spaniolă a reușit destructurarea unei grupări specializate în furtul de cablu de cupru, alcătuită din cetățeni români și spanioli. Persoanele reținute au vârste cuprinse între 17 și 42 ani și au săvârșit fapte similare în trecut, conform unui comunicat de presă al autorităților.

Investigația a început în luna martie a acestui an, când proprietarul uneia din firmele păgubite a depus un denunț. Astfel, agenții de poliție au deschis o anchetă, încercând să identifice alte incidente asemănătoare, atât în regiunea Madrid, cât și în Guadalajara.
Pentru a duce la bun sfârșit această investigație, poliția spaniolă din Arganda del Rey a lucrat alături de autoritățile din Guadalajara, au
constatat similitudinile între furturile de la fabricile de cablu de cupru, ajungând la concluzia că este vorba despre aceeași grupare infracțională.

Polițiștii au reușit să recupereze 5000 de kg de cupru. Autoritățile juridice competente au reținut șase din cei nouă membri ai grupării, minorul fiind integrat într-un centru de reeducare.
 

×