x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guaranty Bank, a patra bancă falimentară în SUA

Guaranty Bank, a patra bancă falimentară în SUA

23 Aug 2009   •   00:00

Autorităţile de reglementare din SUA au închis vineri banca texană Guaranty Bank şi au vândut activele instituţiei băncii spaniole Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), care îşi extinde astfel prezenţa pe piaţa americană.



Guaranty, o divizie a Guaranty Financial Group Inc, este al 81-lea faliment înregistrat în sectorul bancar din Statele Unite, de la începutul acestui an. Activele Guaranty Bank se ridică la aproximativ 13 miliarde de dolari iar depozitele de la clienţi sunt în valoare de 12 miliarde de dolari. Banca are 162 de sucursale în Texas şi California. Falimentul aceste instituţii va costa Fondul de Asigurări al Autorităţii Federale de Asigurare a Depozitelor Bancare (FDIC) aproximativ trei miliarde de dolari, a anunţat FDIC.

BBVA a cumpărat activele Guaranty Bank prin intermediul filialei sale americane BBVA Compass, pe care BBVA a achiziţionat-o în 2007. Guaranty a fost cea mai mare din cele patru bănci închise vineri. Autorităţile de reglementare din SUA au închis de asemenea alte trei bănci: Ebank şi First Coweta, din statul Georgia, şi CapitalSouth Bank din statul Atalanta. Cele patru bănci vor costa Fondul de Asigurări al Autorităţii Federale de Asigurare a Depozitelor Bancare aproximativ 3,3 miliarde de dolari

×
Subiecte în articol: externe