x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernatorul din Missouri ordonă plecarea Gărzii Naţionale din Ferguson, scena unor ample proteste în ultimele zile

Guvernatorul din Missouri ordonă plecarea Gărzii Naţionale din Ferguson, scena unor ample proteste în ultimele zile

de Agerpres    |    21 Aug 2014   •   22:35
Guvernatorul din Missouri ordonă plecarea Gărzii Naţionale din Ferguson, scena unor ample proteste în ultimele zile

Guvernatorul statului american Missouri a ordonat joi plecarea militarilor din Garda Naţională din Ferguson, oraşul din apropiere de Saint-Louis confruntat cu proteste timp de peste zece zile după moartea unui tânăr negru împuşcat mortal de un poliţist alb.

"Cum situaţia continuă să se amelioreze, am ordonat Gărzii Naţionale din Missouri să înceapă un proces de retragere sistematică din oraşul Ferguson", a explicat guvernatorul Jay Nixon.

Din punctul său de vedere, poliţia este acum în măsură să asigure securitatea la Ferguson, unde poliţistul Darren Wilson, de 28 de ani, l-a împuşcat mortal la 9 august pe Michael Brown, un tânăr negru de 18 ani care era neînarmat.

Mobilizarea Gărzii Naţionale, ale cărei prime trupe au venit luni în localitate, a fost considerată un semn al eşecului poliţiei statului Missouri şi al poliţiei locale de a gestiona situaţia, după ce manifestaţii de sute de persoane au degenerat în revolte violente şi acte de vandalism.

Guvernatorul a precizat încă de la început că misiunea Gărzii Naţionale va fi foarte limitată, rolul acesteia urmând să constea doar în protejarea cartierului general al poliţiei, atacat în mai multe rânduri de manifestanţi.

Funeraliile tânărului sunt prevăzute să aibă loc luni şi mai multe adunări sunt anunţate în weekend.

×
Subiecte în articol: ferguson sua