x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Haiti: Un ziarist de la CNN a operat în regim de urgenţă o fetiţă!

Haiti: Un ziarist de la CNN a operat în regim de urgenţă o fetiţă!

19 Ian 2010   •   00:00

Un ziarist-chirurg vedetă de la CNN a fost chemat în ajutor - luni, pe portavionul american Carl Vinson, ancorat în largul Port-au-Prince - să execute o operaţie pe craniul unei haitiene de 12 ani, în cursul unei intervenţii riscante filmate de camerele canalului de televiziune, relatează AFP.



Echipa medicală de pe portavion practicase o primă operaţie, dar o a doua intervenţie era necesară din cauza prezenţei unor sfărâmături de 1,2 cm rămase în craniul fetiţei, a cărei identitate nu a fost dezvăluită. Fără neurochirurg la bord, nici în regiunea capitalei haitiene devastate, marina a apelat la ajutorul lui Sanjay Gupta, medic la serviciul de neurochirurgie al unui spital din Atlanta /statul american Georgia/ şi ziarist pentru sectorul medical al CNN, care difuzează în continuu peregrinările sale la Port-au-Prince.

"Am apelat Atlanta /unde se află sediul CNN/ şi am fost puşi în contact cu doctorul Gupta la Port-au-Prince", a relatat un purtător de cuvânt al bazei navale plutitoare americane, Erik Schneider, citat de Agerpres. Potrivit imaginilor difuzate în circuit închis de canal, reporterul de 40 de ani şi-a pus mănuşile de chirurg şi a practicat intervenţia în compania chirurgului navei. Ultimele aşchii au fost extrase, rana curăţată şi fetiţa are şanse să fie salvată, asigură CNN. Dr Gupta s-a declarat apoi onorat că a putut fi de folos.

Ziarist care a acoperit războaiele din Afganistan şi din Irak, unde a practicat cinci intervenţii neurochirurgicale, dl Gupta a fost propus anul trecut pentru postul de director general al sănătăţii publice al administraţiei Obama, dar el a renunţat în final să mai dea curs solicitării.

×
Subiecte în articol: externe