x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Halucinant: Greii lumii pun în pericol summitul G20

Halucinant: Greii lumii pun în pericol summitul G20

de Marina Constantinoiu    |    11 Mar 2009   •   00:00

Organizarea summitului G20 de luna viitoare este periclitată de Administraţia lui Barack Obama, a afirmat secretarul Cabinetului britanic, Sir Gus O'Donnell, declaraţie care ar putea afecta relaţiile dintre Marea Britanie şi Statele Unite, relatează Daily Mail în ediţia online, preluat de Mediafax.



În cadrul unei conferinţe la Gateshead, Sir Gus a declarat că nimeni nu răspunde la telefon la Departamentul Trezoreriei din Statele Unite. El a precizat ulterior că Guvernul britanic întâmpină "dificultăţi incredibile" să poarte discuţii înainte de întâlnirea, la Londra, a preşedinţilor ţărilor care formează grupul G20.

Sir Gus a criticat sistemul american conform căruia fiecare Administraţie îşi numeşte proprii funcţionari. El a menţionat că ar fi "nebunie curată" să fie implementate în Marea Britanie măsuri similare, deoarece ar împiedica proiectele în curs, precum organizarea Jocurilor Olimpice.

Pentru a drege busuiocul, purtătorul de cuvânt al premierului a declarat: "Trebuie să plasăm declaraţiile lui Gus O'Donnell în contexul potrivit. El vorbea în cadrul unei conferinţe a funcţionarilor publici. Declaraţia sa a fost scoasă din context. El oferea o explicaţie despre beneficiile sistemului britanic cu funcţionari publici permanenţi”.

Premierul britanic, Gordon Brown, s-a ocupat cu precauţie de consolidarea relaţiei sale cu preşedintele american, Barack Obama. Săptămâna trecută el a fost primul lider european care a vizitat Washingtonul de la instalarea Administraţiei democrate.

×
Subiecte în articol: externe