x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Haos și demiteri. Mii de ruși mobilizați au fost trimiși acasă, inapți pentru serviciul militar

Haos și demiteri. Mii de ruși mobilizați au fost trimiși acasă, inapți pentru serviciul militar

03 Oct 2022   •   10:30
Haos și demiteri. Mii de ruși mobilizați au fost trimiși acasă, inapți pentru serviciul militar

Mii de ruși mobilizați pentru serviciul militar în Ucraina au fost trimiși acasă, iar comisarul din regiunea rusă Khabarovsk a fost demis, în cel mai recent eșec al înrolării haotice a 300.000 de militari de către președintele Vladimir Putin, scrie Reuters.

Prima mobilizare a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, după ce forțele sale au suferit înfrângeri majore pe câmpul de luptă din Ucraina, a dus la o nemulțumire generalizată și a forțat mii de oameni să fugă în străinătate.

În schimb, Mihail Degtyarev, guvernatorul regiunii Khabarovsk din Orientul Îndepărtat al Rusiei, a declarat că mai multe mii de bărbați s-au prezentat pentru înrolare în 10 zile, dar mulți dintre ei nu erau eligibili. "Aproximativ jumătate dintre ei s-au întors acasă, deoarece nu îndeplineau criteriile de selecție pentru a intra în serviciul militar", a declarat Degtyarev într-o postare video pe aplicația de mesagerie Telegram.

Comisarul militar al regiunii a fost înlăturat, a mai precizat el, dar demiterea sa nu va afecta mobilizarea. Nu este însă clar dacă acesta a fost înlocuit pentru că nu i-a acceptat și pe inapți. Mobilizarea a fost anunțată ca înrolându-i pe cei cu experiență militară, dar de multe ori a părut să nu țină cont de dosarele de serviciu, de sănătate, de statutul de student și nici chiar de vârstă.

×
Subiecte în articol: mobilizare rusia