x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hârciogul Phil prezice o primăvară timpurie

Hârciogul Phil prezice o primăvară timpurie

03 Feb 2011   •   11:08
Hârciogul Phil prezice o primăvară timpurie
Sursa foto: /AFP

Spre uşurarea americanilor care trec printr-una dintre cele mai grele ierni din istoria recentă, Phil, cel mai faimos hârciog din lume, a prezis o primăvară timpurie.

149725-.jpgÎn fiecare an de Ziua Hârciogului, la 2 februarie, americanii îşi îndreaptă atenţia asupra acestor rozătoare pentru a afla cât de lungă va fi iarna, conform Associated Press, citată de Agerpres.

Hârciogul Phil de la Punxsutawney şi-a făcut apariţia în gura vizuinii în jurul prânzului pentru a-şi prezenta prognoza meteorologică în faţa mai multor mii de entuziaşti care au îndurat condiţiile glaciare din Pennsylvania pentru a afla că rozătorul meteorolog nu şi-a văzut umbra, ceea ce înseamnă că primăvara va sosi mai devreme anul acesta.

De-a lungul celor 125 de ani de tradiţie a predicţiilor meteorologice cu hârciogi, rozătoarele şi-au văzut umbra de 98 de ori şi nu au văzut-o doar de 16 ori, începând cu anul 1887, conform organizaţiei Punxsutawney Groundhog Club's Inner Circle, organizatoarea evenimentului.

Ziua Hârciogului este bazată pe o tradiţie germană conform căreia, dacă un animal care a hibernat face umbră în ziua de 2 februarie, iarna va mai dura cel puţin încă 6 săptămâni. Dacă nu se constată nici o umbră, primăvara va veni mai repede.

Evenimentul predicţiilor lui Phil atrage în fiecare an între 10.000 şi 15.000 de spectatori, conform purtătorului de cuvânt al Clubului Groundhog, Luke Webber.

×