x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Harris l-a numit pe Trump un „laș” în timpul unei apariții în Pennsylvania

Harris l-a numit pe Trump un „laș” în timpul unei apariții în Pennsylvania

de Redacția Jurnalul    |    19 Aug 2024   •   12:00
Harris l-a numit pe Trump un „laș” în timpul unei apariții în Pennsylvania

Vicepreședintele american Kamala Harris l-a criticat indirect duminică pe fostul președinte Donald Trump, sugerând că adversarul său în alegerile din 5 noiembrie este un „laș” a cărui politică se concentrează pe discreditarea rivalilor, scrie Reuters.

Comentariile au fost făcute în cadrul unei apariții de campanie în statul Pennsylvania, care este o zonă critică de luptă, împreună cu vicepreședintele său, guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, înainte ca Harris să se îndrepte spre Convenția Națională Democrată din Chicago, care începe luni.

„În ultimii ani a avut loc un fel de perversiune, cred eu, care a sugerat că măsura puterii unui lider se bazează pe cei pe care îi învingi. Când ceea ce știm este că adevărata și adevărata măsură a puterii unui lider se bazează pe cei pe care îi ridici”, a declarat Harris în fața unei mulțimi de susținători. „Oricine îi bate pe alți oameni este un laș”.

Ea nu l-a numit direct pe Trump, care, într-o apariție de campanie sâmbătă în estul Pennsylvaniei, s-a referit la Harris spunând că este „radicală” și „nebună”.

Sondajele de opinie au arătat că Harris aduce energie proaspătă în campanie și reduce diferența față de fostul președinte Trump atât la nivel național, cât și în multe dintre cele opt state extrem de competitive, inclusiv Pennsylvania, care vor juca un rol decisiv în alegerea succesorului președintelui democrat Joe Biden.

Harris, care este de culoare și are origini asiatice, va fi prima femeie președinte dacă va câștiga în noiembrie.

Ea a declarat că aproape a terminat de scris discursul pe care îl va rosti joi, când va accepta nominalizarea democrată la președinție.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×