x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Heiko Maas: Relaţiile UE cu SUA nu se vor îmbunătăţi automat dacă Donald Trump pierde alegerile

Heiko Maas: Relaţiile UE cu SUA nu se vor îmbunătăţi automat dacă Donald Trump pierde alegerile

27 Iul 2020   •   16:39
Heiko Maas: Relaţiile UE cu SUA nu se vor îmbunătăţi automat dacă Donald Trump pierde alegerile

Relaţiile Germaniei şi ale Uniunii Europene cu Statele Unite nu se vor îmbunătăţi automat în situaţia în care preşedintele american, Donald Trump, nu va obţine încă un mandat, afirmă Heiko Maas, ministrul german de Externe, citat de Rheinische Post şi de Politico.eu.

"Cei din Europa care acum pariază totul pe o schimbare la Casa Albă ar trebui să fie pregătiţi pentru faptul că nici măcar în acest caz relaţiile nu vor mai fi la fel de confortabile cum erau la un moment dat. Poziţiile SUA la nivel de politică externă şi în materie de securitate s-au schimbat, iar acest lucru nu este doar de când a devenit Donald Trump preşedinte", a declarat Heiko Maas într-un interviu acordat publicaţiei Rheinische Post.

Ministrul german de Externe a subliniat că Guvernul de la Berlin depune eforturi pentru "a face mai rezistentă relaţia transatlantică în pofida diferenţelor de opinie".

"Am observat că a devenit mai dificilă comunicarea şi că Preşedinţia SUA ia decizii fără a se consulta cu partenerii din Europa. Dar avem nevoie de Statele Unite în viitor, iar acest lucru este valabil şi invers. Statele Unite rămân cel mai important partener al nostru în afara Europei", a subliniat Heiko Maas.

(sursa: Mediafax)

×