x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hitler, la un pas de moarte când avea patru ani. Ce eveniment ar fi putut schimba cursul istoriei

Hitler, la un pas de moarte când avea patru ani. Ce eveniment ar fi putut schimba cursul istoriei

de Mediafax    |    06 Ian 2012   •   14:23
Hitler, la un pas de moarte când avea patru ani. Ce eveniment ar fi putut schimba cursul istoriei

Preotul Max Tremmel a marturisit inainte de a muri, in 1980, ca un predecesor al sau, preotul Johann Kuehberger, l-a salvat pe Adolf Hitler de la inec pe cand cei doi erau copii, acesta putand fi unul dintre cele mai devastatoare acte de salvare din istorie, informeaza MEDIAFAX, care citeaza Daily Mail.

Hitler nu a confirmat niciodata acest eveniment cat timp a trait, dar un articol din ziarul Donauzeitung -Jurnalul de Dunare-, care dateaza din 1894 si a fost descoperit recent, pare sa sustina aceasta poveste.

In acest articol se prezinta povestea unui copil care a salvat un altul de aproximativ aceeasi varsta si despre care se presupune ca ar fi fost Hitler. In articol nu se mentioneaza insa numele celui salvat, ci doar ca un copil de aproximativ patru ani a cazut prin gheata subtire care acoperea un rau, insa istoricii tind sa ii dea dreptate lui Tremmel.

Acest eveniment este mentionat si in cartea scrisa de Anna Elisabeth Rosmus si intitulata "Afara din Passau- Plecand din orasul caruia Hitler ii spunea Acasa".

"In 1984, in timp ce se juca impreuna cu alti copii, la fel ca toti ceilalti copii din Passau, Adolf a cazut in rau. Curentul era puternic iar apa foarte rece, ca si cum ar fi venit direct din munti. Spre norocul lui Adolf, fiul proprietarului casei unde locuia a reusit sa il scoata la timp din apa, salvandu-i viata", a scris Rosmus in cartea sa.

Faptul ca Hitler nu a mentionat nimic despre acest incident poate fi explicat precum ca cel care l-a salvat a devenit reprezentantul unei religii pe care el o ura, contrast cu mitul propagandist prin care se spunea ca el a fost chemat de destin pentru a salva Germania.

×
Subiecte în articol: istorie hitler religie inec