x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hoţie de sute de mii de euro din metroul londonez

Hoţie de sute de mii de euro din metroul londonez

11 Mai 2009   •   00:00

Furturile la metroul londonez au scăzut cu aproximativ 20 la sută după arestarea unui cetăţean grec, liderul uneia din cele mai mari reţele bulgare de hoţi de buzunare.



Veniturile reţelei de femei specializate în furtul de buzunare, ajungea la câştiguri de 100.000 de lire sterline pe an, informează Novinite.
Apostolos Nastos, în vârstă de 45 de ani, cetăţean grec căsătorit cu o bulgăroaică, a fost condamnat la patru ani de închisoare în Marea Britanie. De doi ani era liderul unei reţele numeroase de femei bulgare ce furau bani şi obiecte din buzunarele pasagerilor de metrou din Londra. Furturile la metrou au scăzut, însă, după arestarea grecului, cu 21 la sută, potrivit Poliţiei Transporturilor.

EXTINSĂ

Sub supravegherea familiei lui Nastos, reţeaua de hoaţe de buzunar îşi extinsese activitatea şi în restul ţării.  Nastos recruta femei pe care le trimitea la furat în grupuri de câte două, asigurându-le cazare, plătindu-le amenzile şi chiar biletul de avion înapoi în Bulgaria, dacă urmau să fie aduse în faţa vreunei instanţe. Grecul a pledat vinovat în faţa acuzaţiilor de conspiraţie la furt. El va trebui să ispăşească o pedeapsă de cel puţin doi ani de închisoare, apoi ar putea fi eliberat condiţionat.    

×
Subiecte în articol: externe